Idén minden bizonnyal a korábbiaknál is többen fogják átvinni más társasághoz kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat, a váltók száma a tavalyi félmillió után már elérheti a 600 ezret.

A versenyt erősítheti, hogy az internetes alkuszok díjkalkulátorai egyre egyszerűbben kezelhetőek. A biztositas.hu szerint az ideihez képest nem emeli díjait a Signal és a MÁV Általános Biztosító Egyesület, általánosságban csökkenti tarifáit a KÖBE egyesület és az Allianz, egyes szegmensekben árat csökkent a K&H biztosító, az OTP-Garancia és az Uniqa.

Az infláció ellenére 2003 óta a biztosítót cserélők éves átlagdíjai 45 ezerről 37 ezer 800 forintra csökkentek, a díjak mérséklődése várható 2008-ban is. Idén eggyel több, már 14 biztosító van a piacon, és az új társaság afféle “fapados”. A GenerTel tulajdonosa a Generali-Providencia, és kizárólag interneten fogadja az ügyfeleket.

Változatlan tendencia, hogy egyre szegmentáltabbak a biztosítók ajánlatai: például életkor, lakóhely, az autó lökettérfogata alapján. A biztosítók legtöbbje továbbra sem kedveli a huszonéves, budapesti autósokat.

A társaságok több mint fele külön kedvezményt nyújt a jelentős adminisztrációs megtakarítást lehetővé tevő online kötésekre.

Forrás: Független Hírügynökség