Jay Lenoról, a “Tonight Show” házigazdájáról köztudott, hogy imádja és gyűjti az autókat, köztük főként a nagyon gyors modelleket. Az autógyártók persze kapva kapnak a sztár ismertségén és gyakran készítenek neki autót, hogy pluszérdeklődést generáljanak.

Versenyautós génekkel

Versenyautós génekkel


A világ legnagyobb tuningkiállítására, a SEMA Showra készült el Leno legújabb játékszere, egy Corvette. A sportkocsi átalakításában az a Pratt & Miller cég volt a műsorvezető partnere, aki a gyártó versenyautóját, a Corvette C6 R-t is felkészíti.

A versenyautók számára fejlesztett 8200 köbcentis (!) motor itt azonban bioetanollal üzemel, ez nemcsak környezetkímélőbb a benzinnél, de nagyobb teljesítményt is generál. 600 lóerős maximális teljesítmény, illetve a 792 newtonméteres nyomaték garantálja, hogy az autó rakétaszerű formájához illően száguldhasson.

Látványnak sem utolsó

Látványnak sem utolsó


Ahogy a teljesítménye, úgy a karosszériája sem hétköznapi a C6RS névre keresztelt sportkocsinak. A versenyváltozat szélesebb lökhárítói kerültek az autóra, de a küszöbök sem szériaelemek.

Ami igazán látványossá teszi a Corvettet, az a légbeömlő a kocsi orrán, ahonnan a levegő közvetlenül áramolhat a szívórendszerbe, de nem kevésbé izgalmas hátul a diffúzor sem.  Persze ahogy a versenypályákon, úgy itt is az összes új elem könnyű, de erős karbonból készült. A tökéletes versenyautós látványhoz hozzátartoznak a piros féknyergek és a különleges elöl 18, hátul 19 colos felnik is.