Olcsóbb, jobb és különlegesebb lesz a következő Toyota Prius. Így lehet összegezni azokat az információkat, amiket a Toyota vezetői elárultak a várhatóan 2009-2010 körül érkező új hibrid modellről.

Miután a felmérések szerint a vevők szeretnék, ha autójukon jobban látszana, hogy környezetbarát hibrid, ezért a Prius elődeihez képest sokkal kevésbé fog hasonlítani a Toyota hagyományos modelljeire.

Ezenkívül a hibridrendszer fejlesztésével sikerült elérniük, hogy az autó immár nemcsak városban lesz igazán környezetkímélő, de országúton is felveszi a versenyt a modern hagyományos motorokkal. Miután sikerült javítaniuk az elektromosrendszerek méretén és teljesítményén, az autó nagyobb hatótávolságra lesz képes, pusztán elektromosüzemben, ugyanakkor azt mondják, jelentősen olcsóbb lehet a jelenlegi modellnél.

A következő Prius?

A következő Prius?


Korábban úgy hírlett, hogy gond lesz az autó bemutatásával az új típusú lítium-ion akkumulátorok nehézségei miatt. A Toyota vezetői ezt cáfolták és elárulták, maradnak a nikkel-metál hibrid technológia mellett. Az új Prius 230 voltos csatlakozóval is feltölthető lesz.

A jobb teljesítmény és az alacsonyabb ár további lökést adhat az amúgy is jól alakuló értékesítéseknek. Idén júliusra már több mint egymillió Toyota (és Lexus) hibridet adtak el, ezek közül a Prius viszi a prímet, több mint 750 ezer darabbal.