Ahogy az várható volt, mára jelentősen lehűlt a levegő, hajnalban és reggel többfelé fagypont alá süllyedt a hőmérséklet. Némi csapadék is volt az este, ami néhol hó formájában érkezett, de nemcsak a hegyekben, hanem az Alföldön is. A Kékestetőn összefüggő háromcentis hólepel alakult ki szombatra virradóra, de ahogy melegszik a levegő, gyorsan el is olvad.  A síkos utakon jelentősen megnőhet a fékút, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Ma az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, a nap folyamán mindenütt számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de emellett a felhőátvonulásokból szórványosan záporok, néhol – elsősorban a hegyekben – hózáporok is kialakulnak majd. Napközben is jóval az ilyenkor megszokott alatt marad a hőmérséklet, 8-10 fok várható, estére 1-6 fokot jósolnak.

Vasárnap felhős marad az ég. Délelőtt nem valószínű a csapadék érkezése, viszont délutánra keleten néhol előfordulhat kisebb eső, záporeső, illetve a nyugati határszélen és délnyugaton akár havas eső, futó hózápor is. Az északi szél élénk marad, sőt az Alföldön továbbra is lehetnek erős széllökések. Az átmenetileg kevésbé felhős, szélvédett helyek kivételével fagymentes északára számíthatunk.

Továbbra is hidegfronti hatás érvényesül, ami megviseli az emberi szervezetet. A változó idő ingadozó vérnyomást okozhat, ennek tünetei lehetnek a gyenge koncentráció, fáradtságérzet, fokozott ingerlékenység, látászavarok.

Forrás: Metnet.hu