Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde, a központi állami ünnepségek, a Fidesz nagygyűlése és motoros felvonulások miatt szinte a fél várost lezárják majd a rendőrök október 22-én és 23-án.

Várhatóan már hétfő délután 5 órától nem lehet behajtani az Operaházat környező utcákba, illetve az Andrássy útra az Oktogon és a Bajcsy Zsilinszky út között, mert az Operában mond beszédet Gyurcsány Ferenc.

Október 23-án a központi állami ünnepségek miatt már reggel 7 órától lezárják a rendőrök a Kossuth teret és a Vértanúk terét, délután 2 órától pedig az 56-osok terét és a Dózsa György út egy részét. A Parlament körüli terekre csak délelőtt, a Hősök tere környékére viszont egészen az esti órákig nem lehet majd behajtani.

A Fidesz ünnepi rendezvénye délután lesz, az Astoriánál kezdik, de a tömeg várhatóan a Rákóczi úton keresztül a Blaha Lujza térig ér majd. Így a környékre az Erzsébet hídtól kezdődően nem lehet majd behajtani kocsival. A szervezők ezután a nagygyűlésre érkezőkkel együtt átvonulnak a Terror Házához a Károly körúton, a Deák Ferenc téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül. A rendőrök ezért ezeket az utcákat is lezárják az autósok elől a délutáni órákban, amíg a menet halad.

Ezenkívül több motoros és gyalogos vonulást is bejelentettek, ezek miatt csak rövidebb időszakokra zárnak majd le egyes utcákat, amíg a motorosok vagy a felvonulók elhaladnak ott. Ezek szinte az összes belvárosi hidat is érintik.

A lezárások mellett a parkolni is tilos lesz a nagyobb rendezvények helyszínén. Arról, hogy pontosan hol nem lehet megállni mettől meddig, táblákról értesülhetnek majd az autósok.

Forrás: Független Hírügynökség