Kártérítési pert indított az Il Ferro ellen több mint száz károsult, amiért az autóreklámmal foglalkozó cég február óta nem fizet. A felperesek nemcsak a megígért havi összeget, de annak késedelmi kamatait, sőt az előre befizetett regisztrációs összeget is vissza akarják kapni persze kamatokkal együtt.

A kétmilliárd forintot meghaladó kárértéken felül 60 millió forint kártérítési összeget követelnek. A keresetlevél mai benyújtása után kérték a Fővárosi Biróságtól, hogy soron kívül tárgyalják az ügyet.

A keresetlevél 102, pertársaságot alakított károsult keresetét tartalmazza az Il Ferro ellen ? árulta el Bense László ügyvéd. Körülbelül 8000 károsultról tudni, de csak ennyien tudták dokumentálni egyértelműen, hogy a szerződést megkötötték és voltak hajlandóak a kártérítési perben részt venni.

Emlékeztetőül:

Az Il Ferro az egyik olyan cég, amely az autósoknak havi díjat fizetett a tulajdonos új vagy használt autóján elhelyezett reklámszövegért. Így a tervek szerint ingyen lehetett új autóhoz jutni, hiszen a törlesztőrészleteket a cég fizette, persze az autót a cég által kijelölt kereskedőtől, alku nélkül a megadott áron lehetett megvenni, illetve kötelezően ott kell szervizelni.

Használt autónál maximum ötéves korig kötöttek szerződést, de ilyenkor több százezres regisztrációs díjat kell befizetni. Új autónál maximum 40, használt autónál akár 50 ezer forintot fizettek ki.

Forrás: MTI