Ma reggelre elérte hazánkat a hideg levegő, reggel csak 4-8 fokot mutattak a hőmérők. Az éjszaka folyamán már szinte mindenütt beborult az ég, ezért csak lassan melegszik majd fel a levegő, miközben lassan felszakadozik a felhőzet. Egyes helyeken már megérkezett a csapadék, esővel, záporral, de egyelőre nem jelentős mértékben.

A szél mindenütt északnyugatira fordul, és az északkeleti tájak, valamint a délnyugati határszél kivételével élénk, gyakran erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok, a késő esti 3, 8 fok között valószínű.

Szombaton az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, a nap folyamán mindenütt számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de emellett a felhőátvonulásokból szórványosan záporok, néhol – elsősorban a hegyekben – hózáporok is kialakulnak majd.

Az északkeleti tájak kivételével mindenütt élénk, gyakran erős lesz az északnyugati szél, ami tovább csökkenti hőérzetünket. Reggel fagyhat, -2 + 3 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, egyes helyeken -4 fok is lehet, és napközben is jóval az ilyenkor megszokott alatt marad a hőmérséklet, 8-10 fok várható.

Autós tippek:

A csapadékos, hűvösebb utakon a gumik tapadása csökken, ennek megfelelően nyomjuk a féket! Ne hajtsunk át nagy sebességgel mindenféle pocsolyán, ki tudja, mit rejthet a víz, lehet, hogy jókora kátyú keseríti meg az életünket.

Sűrű esőben a látási viszonyok is jelentősen romlanak, nem árt ellenőrizni az ablaktörlőket sem, és semmiképp ne feledkezzünk meg a fényszórókról! A viharos erejű szélben – elsősorban a nyílt útszakaszokon – az autó irányítása is nehezebb.

A hidegfront a közlekedésben részt vevő embereket is megviseli, a változó idő ingadozó vérnyomást okozhat, ennek tünetei lehetnek a gyenge koncentrálókészség, fáradtságérzet, fokozott ingerlékenység, látászavarok.

Forrás: Metnet.hu