Jövő év elején, hét évvel a bemutatkozása után leváltja a Skoda a nagyautóját. Az új Superb nagyobb és elegánsabb lesz. Ahogy a jelenlegi modellnél, úgy az újnál is klasszikus elegáns formára számíthatunk, semmi hivalkodás.

Az autó a Volkswagen Passat padlólemezére épül majd, és elődjénél is hosszabb lesz. Ha nem változtatnának a méreten, akkor is a kategória egyik legtágasabb autója lenne a Superb, hiszen a mostani változat a Passat kínai, hosszított változatára épül.

Ötajtós karosszériát kap

Ötajtós karosszériát kap


Úgy hírlik, azért, hogy csökkentsék a Superb és a Passat közötti konkurenciát, a cseh modell nem négy, hanem az Octaviához hasonlóan ötajtós lesz. Lehet, hogy ezzel akarják kiküszöbölni, hogy ne legyen belőle kombi? Pedig azt csiripelik a verebek, hogy lesz puttonyos változat is. Meglátjuk!

A motorok terén a legkönnyebb a dolgunk, hiszen a Volkswagen-csoport motorjait kapja az autó. A legkelendőbb az 1,9-es és 2,0 literes TDI változatai lesznek, de megvásárolható lesz 1,6-os benzinessel is. Bekerül a kocsiba az 1,4-es TSI motor, míg a csúcsváltozat továbbra is 2,8-as V6-os marad.

Persze nem a Superbbel akar nagyot kasználni a Skoda. Arra ott lesz a Volkswagen up! nyomán születő miniautó.
 
Forrás: Motorauthority