Igen gyors ütemben készül majd a Toyota új miniautója. A Frankfurtban bemutatott iQ tanulmány nyomán készülő kocsinak 2009-re késznek kell lennie. Az Aygónál is kisebb autó várhatóan farmotoros kialakítású.

Frankfurtban még arról beszéltek a szakemberek, hogy valószínűleg az Aygo 1 literes motorját fejlesztik tovább az iQ számára. Most azonban felreppent a hír, hogy a Yamaha szállíthat motor a Toyotának, illetve közösen fejlesztenek egyet.
 
A Yamahának van 1000-es négyhengeres blokkja is, de sokkal valószínűbb lehet a 0,9 literes kéthengeres motor továbbfejlesztése és bevetése. Az autóban való alkalmazáshoz a nagyobb nyomaték és élettartam elérése érdekében kell változtatni. Nem ez lenne az első motor a Yamahától, amit autók számára fejleszt, hiszen a Volvo V8-asát és a Ford Fiesta 1,25-ös négyhengeresét is ők készítették.

A 3+1 üléses konfigurációval készülő modellből évi 100 ezer darab eladását tervezik Európában és Japánban. A Toyota egy külön olcsó modellt fejleszt a fejlődő országok számára, amit Indiában gyártanak majd.