A vevők nagyon, a konkurencia kevésbé várja a Volkswagen Golf új, immár hatodik generációját. Az alsó középkategória meghatározó autójának jelenlegi modelljét 2003-ban Frankfurtban mutatták be, így elvileg 2009 őszéig kellene a piacon lennie.   

Ám állítólag a megerősödött piaci harc, a konkurencia miatt nem alakulnak túl jól az eladások. Voltak, akik az autó unalmas, a négyes sorozatra túlságosan emlékeztető karosszériáját okolták a visszaesésért. Épp ezért a német gyár vezetői előbbre hozták a VI. generáció bemutatását, a kiszivárgott hírek szerint már jövő év elején a Genfi Autószalonon ott lett volna az autó.

A hátulját is áttervezték

A hátulját is áttervezték


A most kiszivárgott adatok szerint azonban 2009 elején leplezik le az autót, mert eredetileg másmilyennek képzelték a tervezők, de Martin Winterkorn, a VW konszern vezetője átrajzoltatta a Golfot, mert túl “modernnek” ítélte meg a jármű formavilágát.

Nem maradunk Volkswagen-újdonság nélkül 2008-ban sem. A Golf padlólemezére épülő új sportkupét, a Sciroccót tavasszal ismerjük meg. Egy évvel később, azaz 2009-ben a Frankfurti Autószalonon mutatják be a Skoda Fabia alapjaira épülő új Volkswagen Polót.