Martin Winterkorn, a Volkswagen konszern vezetője még 2005-ben közölte, hogy kabriót készítenek az Audi A3-ból. Bár már tavaly novemberben sejteni lehetett, tavasszal hivatalosan is bejelentették, hogy Győrben készülhet az A3 nyitott változata.

Akkor Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után elárulta, hogy 2007 év végén bemutatják az autót és 2008 elején megkezdődik az értékesítés. Az

Vászontetőt kap

Vászontetőt kap


Audi Hungaria Motor Kft.-nél is megerősítették, hogy a jármű gyártása még idén beindul.

Miután a modellel kapcsolatban szinte mindent jó előre elárultak, nem meglepő, hogy a világ számos helyén szinte leplezetlenül gyűjtik tesztkilométereiket az Audik. Így mi is megnézhetjük milyen is lesz.

Hasonlóan az A4-eshez az A3 Cabriolet is vászontetőt kap. Ennek köszönhetően várhatóan hátulra is be lehet majd ülni. Az orrésze a jelenlegi A3-asét követi, de egy kicsit változtatnak rajta, amit a sima A3-as is megörököl majd. Hátul markánsabb a változás, hiszen az Audi A5 és A4 lámpáihoz hasonló világítótest kerül a kis Audira.

Kupé formát kap

Kupészerű lesz


Ami a motorokat illeti, az követi a hagyományos A3-asét, de kimarad az 1,6-os szívómotor. Lesz benne viszont 1,4-es, 1,8-as, 2,0 literes TFSI , sőt 3,2-es V6-os is, a dízelpalettát 140 és 170 lóerős 2000-es motorok alkotják. A később érkező S3 Cabrioletbe a 2,0 literes turbómotor erősebb változata kerül, de itt az egész autót sportosabbra hangolják.

Rögtön a mélyvízbe kerül az Audi, hiszen a BMW is készül hasonló méretű nyitott modelljével, az 1-es Cabriolet-vel.