Luca Serafini nem lelkes amatőr, sokkal inkább ügyes formatervező, aki jó ötletet talált arra, hogy felhívja az autógyárak figyelmét önmagára. Az olasz fiatalember előbb a várhatóan pár éven belül megvalósuló Ferrari Dinót álmodta meg, most pedig egy új Lamborghinit “vetett papírra” saját ötletei alapján. Serafini a névválasztásra is figyelt, az Embolado ugyanis egy spanyol bikafuttató verseny után kapta a nevét.

Háromfokozatú automatával készült a Vector

Háromfokozatú automatával készült a Vector


Szó se róla, a Lamborghini Embolado látványos darab, de várhatóan soha nem valósul majd meg. A lamborghinis jegyekkel felvértezett kocsi állítólag a Gallardo arányait követi. Az utastér viszont jóval előrébb került, így viszont a kocsi orra lett rövidebb. A fiatalember annyira belendült a rajzolásba, hogy mindjárt felvázolta a kocsi könnyített Superleggera-kivitelét is.

Ami igazán figyelemreméltóvá teszi az Emboladót, hogy az új generációs Lamborghinikkel ellentétben a karosszériaelemek nem simák, sokkal inkább a Countach vad kialakítása jut eszünkbe. De lehet, hogy a Frankfurtban bemutatott Reventon tanulmány volt az ötletgazda.

Szerintünk lehet, hogy nem is házon belül kell keresni a felmenőit. Nézzék csak meg az amerikai Vectror W8-at, és döntsenek önök!