A Round Box (gömbölyű doboz) néven mutatja be Tokióban a Nissan új kisautótanulmányát. A japánok az autót elsősorban fiatoloknak szánták, a tervezésnél pedig a közösség és a nyitottság volt a két elsődleges szempont.

A Round Box formaterve első pillantásra egy Smart és egy Peugeot közös gyermekére emlékeztet. A kacsacsőrű orr-résznek a függőlegesen ereszkedő hátsó ad kontrasztot. A nangsúlyosan szélesre vett alap stabilitást sugároz – és “sarkokra” helyezett kerekek ezt biztosítják is – míg a csak jelzésértékű a-oszloppal rendelkező felső rész a nyitottság érzését erősíti. Az autó kabrióvá alakítható.

Beszélgetésre tervezve

Beszélgetésre tervezve


A tervezésnél a Nissan szakemberei igyekeztek közös élménnyé varázsolni az utazást, ennek szellemében az utasteret “megfelelő méretűre” tervezték. Az ülések padszerű kialakítása, és az elöl és hátul ülők terének lehető legkevésbé való elválasztása mind ezt a célt szolgálják. Az utazási élményhez járul hozzá a mindkét oldalon elhelyezett alsó ablak, amelyen az utasok figyelhetik az elsuhanó aszfaltot.

Az autót környezetbarát, turbófeltöltős, követlen befecskendezésű dízelmotor hajtja, ehhez pedig fokozat nélküli Xtronic CVT váltót szereltek a Nissannál.