A Honda a Tokiói Autószalonon mutatja be új tanulmányát, a PUYO-t. A fura név egy hangfestő szó, az autó puhaságára utal. De hogyhogy puha? A japán gyártó szakemberei az autó testét ugyanis zselés anyagból készítették, ami állításuk szerint növeli a biztonságot.

Persze azért ez sem ütközésre való, de talán nem is könnyű vele ilyen helyzetbe keveredni, ugyanis a fura járgány a sötétben zölden fluoreszkál, már messziről ki lehet szúrni. A PUYO természetesen környezetbarát, üzemanyagcellás motorja van.

Sötétben is jól látszik

Sötétben is jól látszik


A formatervhez mintha az egészen kicsiknek készült rajzfilmekből merítettek volna ihletet: a lekerekített dobozforma teljesen ártalmatlannak tűnik. A tágasság érzetéhez a teljes panorámatető mellett az óriási ajtók is hozzájárulnak. A beszálláskor felemelkedő műszerfal világító krikszkrakszokkal tájékoztat a jármű adatairól, az irányítás pedig botkormánnyal végezhető.

A PUYO kerekei az autó “sarkain” helyezkednek el, a végletekig növelve ezzel a manőverező-képességet – a tanulmány helyben képes 360 fokos fordulatot végrehajtani.