A Taubenreuther lakihegyi boltja mellett terepjáró-kiállítást rendeznek a hétvégén. Számos márka képviselteti magát, és jó néhány Nissan modellt a felépített akadályokon is ki lehet próbálni. Természetesen csak utasként, de aki nem szokta a hasonló élményeket, annak ez is garantáltan felejthetetlen élmény lehet.

Szélvihar csapott le a kempingre

Szélvihar csapott le a kempingre


Ha pedig inkább saját autóval próbálná ki valaki, mire is képes a négykerekűje, annak sincs akadálya, lehet mérleghintázni, sarat dagasztani, emelkedőre mászni. Sőt, a szakértő instruktorok segítenek is egy-egy komplikáltabb kunszt baleset- és fájdalommentes leküzdésében.

A jól sikerült nap után pedig a pálya melletti boltban lehet pótolni a leszakított alkatrészeket, leégett kuplungot, de más megbízható, jó minőségű kiegészítőért sem kell messzire menni.

A rendezvény nem titkolt célja a terepjárós vezetéstechnika bemutatása mellett a biztonságos közlekedés elősegítése is, mivel hazánk a baleseti statisztikák terén meglehetősen rosszul áll. Ehhez főként a helyben is árult biztonságos, bevizsgált extrafelszerelésekkel, rakományrögzítő megoldásokkal, illetve különleges futómű alkatrészekkel tud segítséget nyújtani a házigazda.