Januárban a Detroiti Autószalonon mutatta be a Lexus új sportmodelljét, az IS-F-et. Számos dolgot már akkor megtudtunk az autóról, például hogy 5,0 literes V8-as van az orrában. De azt csak most, a japán bemutató napján tudtuk meg, hogy 417 lóerőt tud a blokk, de meggyőző az 504 newtonméteres nyomaték is. Ez némi veszteséget jelent a konkurensekkel szemben, hiszen a BMW M3 és az Audi RS4 is 420 lovas.

A Lexus a motorhoz nyolcfokozatú félautomata sebességváltót társít, amit a kormány mögötti fülekkel is lehet kapcsolni. A váltót ellátták egy kapcsolható különösen sportos beállítással is a jobb gyorsulás érdekében. Ez azt jelenti, hogy az IS-F 4,9 másodperc alatt képes nulláról 100 km/órára gyorsulni.


Persze a japán bemutató továbbra sem jelenti azt, hogy az autó már kapható lenne, csak 2008-ban kezdik az értékesítést. Ha valaki azonban ügyes, Neimann Marcus luxustermékeket forgalmazó cég ajándékkatalógusában lefoglal egyet, az már idén hozzájuthat. A 68 ezer dolláros árért még egy vezetési képzés is jár.

Nem ez az első eset, hogy a cégnél autót is lehet rendelni ajándékba, árultak már különleges Maseratit, de az itt meghirdetett M6-os kabriók is elfogytak a”nyitás” után két perc alatt.