A négyajtós kupé ötletét a Mercedes-Benz valósította meg a CLS-sel, amelynek sikerén más gyártók is kaptak és hamarosan számos ilyen autót ismerhetünk majd meg. Ám nemcsak az Aston Martin és a Porsche dolgozik ilyen járművön, hanem a Volkswagen is. Sőt várhatóan ők lesznek az elsők az üldözők között, mert a hírek szerint 2008 elején a Genfi Autószalonon bemutatkozik a Passat négyajtós Coupéja.

Az autót nemcsak a dinamikus tetőív, de az oldalán futó ívek is sportosnak mutatják. Jellegének megfelelően a bevezetéskor benzinmotorokkal kezdik az értékesítést. Az alapmotor a 160 lóerős 1,8 TSI lesz, míg a csúcsváltozatot a 300 lovas R36 jelenti V6-os motorjával. Persze az európai piac igényeinek megfelelően lesz majd

A Passat fölé pozíciónálják

A Passat fölé pozíciónálják


dízel motor is benne.

Nemcsak négyajtós, de hagyományos kupét is tervez a Volkswagen, amely szintén a Passat sorozatot erősíti később. Sőt a Volkswagen konszern másik márkájánál az Audinál is hasonló modellt terveznek, de egy komolyabb árfekvéssel. Az A7 Coupé a BMW hatos sorozatának ellenfele lesz, ám az az kocsi még csak a tervezés fázisában van.