Az amerikai televíziótársaság, az NBC azt tervezi, hogy elkészíti a Knight Rider-sorozat felújított változatát. A 80-as évek legendás filmje a legtöbb fiút a képernyő elé ültette, bár akkor nálunk még hangalámondással, videóról jutott el. Magyarországon jelenleg is vetíti a TV2 vasárnaponként.

Az eredeti sorozatban a David Hasselhoff által alakított rendőrt lelőtték, de túlélte, majd egy arcplasztika után a Knight vállalat alkalmazásába állt, ahol egyedül vette fel a harcot a rosszfiúk ellen. Azaz teljesen nem volt egyedül, kapott egy gondolkodni, beszélni, önállóan működni képest autót, K.I.T.T-et (Knight Industries Two Thousand). A 480 km/órás tempóra képes járgány alapját a Pontiac Firebird adta.


Egyelőre nincs döntés, hogy az új részben milyen autó szerepelhetne, de a tervek szerint több gonosz autó is feltűnne. Az eredeti sorozatban két ilyen volt, az egyik K.I.T.T. ikertestvére, K.A.R.R., illetve Góliát, amely hasonló sérthetetlenséggel rendelkező kamion volt.

Úgy hírlik, az első rész egy kétórás mozifilm lenne, majd ezt követnék a rövidebb epizódok. Korábban is megpróbálták feltámasztani a kocsit, a Knight Rider 2000 azonban elég gyenge volt.  Michael Knight szerepét már nem David Hasselhoffra bízzák.

Egy pikáns videó K.I.T.T. szereplésével:

Összeállítás a legendás párosról: