A Mazda az ún. Nagare tanulmánysorozatának negyedik darabját állítja ki a Tokiói Autószalonon. A sorozat az áramlás témájára épül, a Taiki pedig az eddig legmerészebben kidolgozott példány, neve atmoszférát, légkört jelent.

Légies autó is a Taiki, szinte látja az ember, ahogyan a szélcsatornában gond nélkül rásimulnak a füstpamacsok. Hogy szép-e, azt meg mindenki eldöntheti maga. A nyújtott kupéformára egy tejlesen üvegezett tető került, a bent helyet foglaló két utas mindent láthat, szinte a szabadban érezheti magát. A beltér a Mazda leírása alapján egyszélcsatorna érzetét nyújtja.

Színtiszta áramlás

Színtiszta áramlás


A Taikit a Mazda legújabb fejlesztésű Renesis erőforrása, egy 1,6 literes – pontosabban 2x 800 köbcentis – Wankel motor hajtja. A motor elöl helyezkedik el, de a kupé hátsókerékhajtású.

Az új blokk nagy változást sejtet, hiszen a Mazda már több mint 20 éve használja az 1,3 literes bolygódugattyús motort, jelenleg is ezt alkalmazzák az RX-8 sportkocsiban. Állítólag az új tárcsák nagyobb teljesítményt illetve nyomatékot nyújtanak kisebb fogyasztás mellett.