Már most megköthető a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a jövő évre, miután egy hónappal az előírt időpontnál korábban meghirdette 2008-as díjait a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE). Nem véletlen a cégnél a váltás, szeretnék csökkenteni a kötelező körüli év végi hajrát azzal, hogy meghosszították a kampányt. Azt javasolják, hogy legyen előírás, hogy már szeptember utolsó napján meg kelljen hirdetni a következő évi díjakat.

Míg a KÖBE meghagyná a kötelező biztosítások évfordulójának a naptári év utolsó napját, a nagy biztosítók és alkuszcégek azt szeretnék elérni, hogy teljesen szűnjön meg az év végi kampány, és a biztosítások ne a naptári évre szóljanak, hanem – a casco biztosításhoz hasonlóan – a megkötés napja legyen az évforduló.

A KÖBE egyébként azoknak az ügyfeleknek, akik még októberben megkötik a jövő évi kgfb-szerződéseiket, és az éves díjat – amely legalább 70 ezer forint ? egy összegben fizetik, utazási utalványt ad a kötvény mellé.  

A most meghirdetett díjak csak októberre érvényesek, a többi biztosítóval egy időben újabbakat hirdet a KÖBE – mondta Takács János vezérigazgató.

Forrás: MTI