Ha továbbra sem tudnak megegyezni a BKV dolgozói a munkáltatóval a béremelésekről, akkor jövő kedden nem kiürülni, hanem bedugulni fog Budapest. A buszok helyét rengeteg autó veszi majd át. Jöhet a káosz.

Készülnek a taxis cégek is, hiszen aki nem tudja elővenni az autóját, motorját és nem akar gyalog vagy biciklivel menni, az jobb híján őket hívja majd. Budapesten 6000-6500 taxi van, de ha valóban nem indul majd el a tömegközlekedés, akkor ennyi autó kevés lesz. Körülbelül 1000-en vannak a társaságon kívüliek és ugyanennyien azok, akik az agglomerációból tudnak bejönni a fővárosba.

A 6×6 taxi közleményben hívta fel sofőrjei figyelmét arra, hogy aki teheti, dolgozzon szeptember 4-én, mert várhatóan nagyon sok munkájuk lesz. A cégnél attól tartanak, hogy a tömegközlekedés leállása idején akkora lesz az igény a taxikra, hogy nem fogják tudni kiszolgálni időben az utasokat. Azt ajánlják, aki teheti, inkább előre rendelje meg az autót.

A Főtaxi illetékese szerint nem csak a BKV-járművek leállása fog gondot okozni. A fővárosban rengeteg az útfelújítás miatti lezárás, a sok megrendelés mellett valószínűleg nem lesz könnyű közlekedni.

Forrás: Független Hírügynökség