Mégsem zárták le az M7-est 2 A tervek szerint mától zárták volna le az M7-es autópálya első öt kilométerét, mivel a Balaton felé vezető oldalon csak így oldható meg a burkolatcsere a törökbálinti szakaszon. A hétfői esőzések miatt csúszik a felújítás, mivel az ideiglenes útburkolati jeleket csak száraz felületre lehet felfesteni.

A munkálatok elvileg holnapra tolódnak, ami egynapos csúszást jelent. Kovács Attila fenntartási igazgató szerint 1-2 napos csúszás még belefér, de ha sokáig esős marad az idő, elképzelhető, hogy csúszik a szeptember 18-ra tervezett átadás – tudta meg az InfoRádió.

A felújítás két fázisban történik. Az első fázis 10 napig tart nagyjából, és ebben az időszakban teljes egészében lezárják az M7-es Balaton felé vezető oldalát. A járműveket az M1-es autópályára terelik, visszatérés az M0-s úton lehetséges.

A második fázis szeptember 1. körül indulhat, ekkora már részben használható lesz az M7-es, de a forgalmat a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára terelik. Visszatérés a 17. kilométerszelvénynél lesz lehetséges.