Megjelentek az első képek az Audi A8 ismét felfrissített változatáról. Immár másodszor esik át modellfrissítésen a 2002-ben bemutatott luxusautó, ami jelentheti azt is, hogy nagyon sikeres, ezért nem váltják le, csak finomítanak rajta, de úgy is felfogható, hogy a vevőknek kell valami újdonsággal szolgálni, hogy fenntartsák az érdeklődést. Ez esetben az elöbbi lehet érvényes, mert jól fogy az A8.

Ezúttal csupán minimális változtatást tettek a tervezők. A rácsok átalakításával hangsúlyosabbá tették a single frame-nek nevezett hatalmas hűtőmaszkot, illetve kerekről szögletesre cserélték a ködlámpákat. Hátul új kipufogóvégek, illetve lámpatestek kerültek az A8-ra. Az új karosszériaszínek és felnik persze itt sem hiányozhatnak.

Újak a hátsó lámpák

Újak a hátsó lámpák

Újak a hátsó lámpák


A legnagyobb változás az új alapmotor bevezetése. Ezt a szerepet a jövőben egy 2,8-as V6-os blokk látja el. A közvetlen befecskendezéses benzinmotor legnagyobb teljesítménye 210 lóerő, e mellé 280 newtonméter nyomaték társul.

Ezzel a nagyvas 1,7 tonnás tömege ellenére sem lomha, 8 másodperc alatt érheti el álló helyből a 100 km/órás tempót, s akár 238 km/órával is száguldhat. A gyár állítása szerint átlagosan 8,3 liter üzemanyaggal is beéri.