Az AC Schnitzer már nem elégszik meg azzal, hogy speciális kiegészítőket készítsen az utcai modellekhez, az igazán gazdagoknak különleges autókat is kínálnak. Hiszen bárki rendelhet sportos futóművet, nagy felniket 6-os BMW-jéhez tőlük, de aki valami egyedit akar, az a Tensiont rendeli meg. Ugyanígy kaphatóak nagy felnik, spoilerek a Z4-hez, de a most bemutatott Profile több ennél.

Ami azonnal feltűnést kelt, a BMW Z4 Coupé narancs-fehér fényezése, de emellett számos apró változatást végeztek a kasztnin. Újak a lökhárítók, de a csomagtartó és a hátsó üvegen elhelyezett szárnyak is az AC Schnitzer munkáját dicsérik. Ezek együttesen javítanak az autó aerodinamikai hatékonyságán, azaz jobban tapad az útra a Z4-es.

20-as felnik és sprtfutómű

20-as felnik és sprtfutómű

20-as felnik és sprtfutómű


Minimálisan ugyan, de sikerült némileg javítani a 3,2 literes hathengeres motor teljesítményén, ami így 343 helyett 350 lóerőt produkál. Ám nem ettől, hanem a rövidebbre szabott váltóáttétel miatt gyorsul jobban a járgány. A nagyobb kanyarsebességről pedig a 20 colos felnikre szerelt, elöl 235-ös, hátul 295-ös abroncsok, valamint az új sportfutómű gondoskodnak.

Azért, hogy a vezető is a helyén maradjon egy erősebb fordulónál, a gyári ülések is a garázs végébe kerültek, helyükre versenyautókban szokásos “székeket” szereltek. Persze nem hiányoznak a narancsszínű díszítőelemek és az alumíniumból készült pedálok és kézifékkar sem.