Majd 15 év után elkészült a Renault Twingo második generációja, ám sablonos formája miatt nem biztos, hogy megismétli elődje sikerét. Vagy mégis?

A Renault ugyanis Twingo CC néven egy izgalmas kisautót készül piacra dobni. Állítólag a Frankfruti Autószalonon láthatjuk először. A most megjelent rajzok tükrében kijelenthető, kevés hasonlóság lesz a ferdehátú és a roadsternek tetsző modell között.

Honda CRX

Honda CRX


Leginkább a Honda CRX utolsó generációjára emlékeztet a kocsi, amely nem is annyira kabrió, mint targa. Az utasok feletti tetőrészt a Ferrari Superamericán alkalmazott módon lehet hátra hajtani, a B-oszlop és tető egy része mindvégig a helyén marad.

Nem küzdöttek a tervezők azzal, hogy helyet csináljanak két használhatatlan hátsó ülésnek, inkább egy kétüléses sportkocsit rajzoltak. Ami jogossá teszi a Twingo név használatát, az a műszaki tartalom, hiszen a motorok azonosak lesznek. A CC-be is bekerül az 1,2-es, 100 lóerős turbó, de lesz 130 lovas variáns is.

Olyan autókkal kell a vevőkért megküzdenie az új Renault-nak, mint az Opel Tigra TwinTop, Nissan Micra C+C, Peugeot 207 CC.