“A konkurens cégek körül kialakult botrányok következtében cégünkkel szemben megszűnt a reklámozók bizalma. Mivel hathatós segítséget az elmúlt hónapokban nem sikerült szerezünk, emiatt a Hírautó Kft. fizetésképtelenné vált. A kialakult helyzetre való tekintettel a cég felszámolására kerül sor” – ez az üzenet fogadja a Hírautó honlapjára látogató ügyfeleket.

Ez azonban sajnos sokaknak nem meglepetés, hiszen az Index.hu információi szerint már márciusban nem fizettek az autósoknak, de egyesek már februárban sem kaptak pénzt. A Hírautó, hasonlóan az Il Ferróhoz, havi járadékot ígért azoknak az autósoknak, akik velük szerződést kötnek. Nemrég még szeptemberre ígértek újra pénzt az ügyfeleknek, de ebből úgy tűnik, már semmi nem lesz.

Célkeresztben az autóreklám

Célkeresztben az autóreklám


Ennél a cégnél azok jártak rosszabbul, akik használt autóban gondolkodtak, nekik ugyanis kétéves szerződésnél 170 000, négyéves szerződésnél 340 000 forintos regisztrációs díjat kellett befizetniük. Cserébe 30, illetve 40 000 forint havi összeget kaptak (volna). Új autó esetében 5000 forintos regisztrációs díj volt. Ekkor a törlesztő részletét maximum negyvenezer forintig átvállalta a Hírautó. A szerződések értelmében az autókat felmatricázták, hogy reklámhordózói tevékenységet lássanak el.

Most a felszámolásban lehet bízni, illetve polgári peres eljárást indíthatnak a Hírautó ellen az ügyfelek, ha úgy érzik, hogy a cég nem teljesítette a szerződésben vállaltakat. Ez ugyanis nem bűncselekmény, a rendőrség emiatt nem indít eljárást.