Októberben a Tokiói Autószalonon mutatja meg a nyilvánosság részére új, NV200 nevet viselő tanulmányautóját a Nissan. Leginkább meglepő részlete a jármű álló helyzetében a raktérből kinyúló tároló tok.

A jármű mozgása közben a tároló tok rögzíthető a raktérben. Az úti célhoz történő megérkezés után azonban hátrafelé kitolható, hogy könnyen hozzáférhető legyen. Amikor a tokot kitolják az autóból, a mögötte felszabaduló tér mobil irodává alakítható. Az első kísérőülés ilyenkor a forgató sínen elmozgatva hátrafordítható az oldalfalból lehajtható számítógépasztal elé. 

Az NV200-at a japán és európai formatervezők közösen tervezték. “A kishaszonjárműnek speciális feladatot kell ellátnia, de ez nem lehet ok arra, hogy a formája pusztán racionális, mindenfajta melegséget nélkülöző legyen. Az NV200 esetében a funkció adja meg az esztétikumot. A mi koncepciónk az volt, hogy nagyon hatékony, de mégis emberközpontú járművet hozzunk létre” – mondta Shiro Nakamura, a Nissan Motor Co., Ltd. alelnöke és egyben formatervezési vezérigazgatója.  

Nem ez az első teherautó-konepció a Nissanál, korábban már láthattuk a Bevelt, amit az aktív pihenéshez találtak ki.