A BMW Motorrad felvásárolja a híres motorkerékpárgyárat, a Husqvarna Motorcyclest. Az erről szóló megállapodást dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad főigazgatója és az olasz nagyiparos, Claudio Castiglioni tegnap írta alá Olaszországban.

Továbbra is önálló vállalkozásként működik majd a Husqvarna. Minden fejlesztési, értékesítési és termelési folyamat csakúgy, mint a munkaerő, az észak-olaszországi Varese városában, az eredeti helyén marad.

Ezzel a lépéssel a könnyű sportmotorok szegmensében akar erősíteni a bajor gyártó, illetve komoly értékesítési hálózatot szerez meg.

“A Husqvarna által gyártott modellekkel sokkal hatékonyabban és gyorsabban érhetjük majd el a fiatalabb vásárlókat, és könnyebben le tudjuk fedni a teljes off-road és supermoto kategóriát is” – nyilatkozta dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad főigazgatója.

Komoly tradíciókkal rendelkező vállalat a Husqvarna, 1903-ban Svédországban kezdték el gyártani motorjaikat, majd a gyártást 1986-ban Olaszországba helyezték át. A vállalat ma már a sportos off-road kategóriában a világ egyik vezető gyártója, amelynek motorjai történelmük során számos nemzetközi, európai és világbajnoki győzelmet szereztek.