Janika újra itthon rajtol!

Úgy hírlett, ifjabb Tóth János a Miskolc-ralit leszámítva idén már csak külföldön áll rajthoz, ám a rajongók ezen a hétvégén is láthatják versenyezni kedvencüket.


Janika is rajthoz áll ugyanis július utolsó előtti hétvégéjén a Dabas melletti, újonnan épített Kakucsringen. Igaz, ezúttal nem a Peugeot 207 Super 2000 volánját forgatja, hanem csapattársaival együtt egy versenygokartot hajt, méghozzá 24 órán keresztül.

A második alkalommal sorra kerülő Gokartmaraton 6-10 fős csapatai közül az lesz a nyertes, amely a legtöbb kört teszi meg 24 óra alatt. Janika csapatában újságírók mellett Répa Kata televíziós műsorvezető és Kammerer Zoltán kajakozó kapott helyet, de a riválisok között a motorversenyző Talmácsi testvérpár, a megbízhatósági motorversenyző Bitter Sándor, a salakmotor-bajnok Adorján Zoltán és a rapper Ganxsta Zolee is ott lesznek.


A gokartozás mellett egész napos, változatos programok szórakoztatják majd a közönséget szombaton és vasárnap. Bemutatót tart Veres Zoltán műrepülő világbajnok, Erdős Csaba streetfighter (motoros kaszkadőr), lesz Supermoto-bemutató, Red Bull triálbemutató és energiasátor. Kifejezetten gyerekeknek szól az ugrálósátor, arcfestés és autós szimulátorok, a bátrabbak akár beiratkozhatnak a Talmácsi Gyerekmotoros Iskolába is.

A felnőttek számára rockkoncertek (Ganxsta Zolee és a Kartel, KGB, AB/CD, Nonszensz) és helikopteres repülés színesítik a programot. A legnagyobb látványosságot mégis az éjszakai gokartversenyzés nyújtja majd, hiszen a pályát teljes hosszában megvilágítják.

Amit a versenyen induló gokartokról tudni érdemes
Motoregyhengeres, víz-, illetve léghűtéses
Hengerűrtartalom125/200/390 cm3
Teljesítmény20-32 LE
Végsebesség120-150 km/h
Minimumtömeg (pilótával)175 kg
Üzemanyagtank3-10 liter (csapattól függően)
GumikHeidenau intermediate (max. 4 garnitúra)

Ganxsta Zolee a sportember 1

További info: www.endurancekart.hu
Sajtóinformáció: Simon István (06-30) 467-2413
Ganxsta Zolee a sportember 2