Július 21-22-én rendezik a 2. Coppa Pannonia Regia autóversenyt. A vezetőből és navigátorból álló csapatok két nap alatt mintegy hatszáz kilométert tesznek meg, több mint húsz szakaszt teljesítenek.

A veteránkorú autók és a fiatalabb, kisszériás youngtimerek július 21-én, szombat reggel 9 órától percenkénti indítással rajtolnak a nagytétényi Campona bevásárlóközpont parkolójából, útjuk a Budai-hegység, a Pilis, a Gerecse és a Vértes legszebb tájain vezet. Idén is a hajdani római utak nyomán halad a versenyzők útvonala, egykori római kori településeket érint a mezőny. A futam közúton zajlik, a versenyzők felvezetést, biztosítást nem kapnak, ezért a KRESZ-re is ügyelniük kell.

Térképből olvasnak, a GPS tilos

Térképből olvasnak, a GPS tilos


Számos klasszikus Alfa Romeo és Fiat mellett BMW, Jaguar, Jensen, Triumph, Matra, Mercedes-Benz, MG, de Porsche és Ferrari is szerepel a hetven induló között. Sváby András és Sváby Enikő a Roger Moore által megformált Angyal autójaként ismertté vált Volvo P1800-assal vág neki a távnak.

A mezőny útja nemcsak festői tájakon halad, hanem érint olyan frekventált helyszíneket is – például Vác főterét, a fővárosban a Papp László Budapest Sportaréna és a Művészetek Palotája parkolóját -, ahol nagyobb közönség is megcsodálhatja az autókat.