Hosszú ideje mindig is volt az Opelnek sportkupéja, a Mantát követte a Calibra, majd az Astrából készült lapos tetős kétajtós. Jelenleg, aki Opel kupét szeretne, az Astra kabrióban találhatja meg a számára tetsző járművet, hiszen az fémtetővel bír, felcsukva kupés formát mutat.

Sportos modellekben nincs hiány az Opelnél, a GT, az említett Astra és a Tigra Twin Top azonban mind nyitott modellek, ezek mellett a hagyományos modellek OPC változatai közül is szemezgethetünk. Ám most úgy hírlik, az Opel újra egy igazi kupét állít a csatasorba, tovább bővítve sportos modelljeinek számát.

300 lóerős motor az OPC kivitelben

300 lóerős motor az OPC kivitelben

300 lóerős motor az OPC kivitelben


Brit lapok tudni vélik, hogy az Opel a Calibra nevet támasztaná fel, ám ennek ellentmond, hogy az autó nem valami olcsó modellnek, hanem kifejezetten a drágább vevők igényének megfelelő autónak ígérkezik. Márpedig az előd egy Vectra volt csinos ruhában.

Az új “Calibra” a Genfi Autószalonon bemutatott GTC tanulmányautó formáját örökölné meg, az új Vectra padlólemezét felhasználva. Eltekintve egyes látványos elemektől, a GTC Concept gyakorlatilag kész a sorozatgyártásra. Ez igaz az utastérre is, ami szintén nem volt a földtől elrugaszkodott.

Megfelelően a jelenleg tapasztalható motorfejlesztési irányzatnak, az autó inkább kis hengerűrtartalmú turbómotorokat kaphat. A kínálatban szerepelne a Corsa OPC-ből ismerős 1,6-os turbó 150-200 lóerő közötti teljesítménnyel, míg a csúcsváltozatot 2,8-as V6-os jelentené, persze turbóval megtámogatva. Az emissziós normákkal összhangban egyes motorok bioetanollal is üzemeltethetőek lesznek.

Akár széria is lehetne

Akár széria is lehetne

Akár széria is lehetne


Nem hiányoznak a dízelmotorok sem, ezek között a Fiat által fejlesztett ikerturbós változatok is szerepelnek. Igazán izgalmas jövőt jelenthet az új Vectrával közös padlólemez, hiszen azt négykerék-hajtásra is alkalmassá teszik.
   
A 2009-re várható autó elsősorban a Peugeot 407 Coupénak, illetve az addigra vélhetően elkészülő Volkswagen Passat Coupénak állíthat konkurenciát.