Korábban a Noble eladta az M12 és az M400 modelljeihez tartozó jogokat, amiket amerikai importőrük, az 1G Racing vásárolt fel. Mindezt tették azért, hogy még több pénzük legyen a következő Noble, az M15 kifejlesztésére. A Cincinnatiben üzemelő műhely új néven – Rossion Q1 – forgalmazza tovább a brit sportkocsit.

Változatlan marad a jármű váza, de a karosszéria új, bár hasonló formai jegyeket találhatunk rajtuk. Megújult a kocsi orra, illetve 30 százalékkal nagyobbak lettek az oldalsó levegőbelépők, és átalakították a diffúzort is.

Feláras a hátsó szárny

Feláras a hátsó szárny


Megtartották a korábban is alkalmazott duplaturbós Ford V6-ost, de új a vezérlőelektronika, és az átalakított kipufogóval 450 lóerőre emelkedett a teljesítmény. A motor maximális nyomatéka 540 newtonméter. Mindez pedig lehetővé teszi, hogy 3,3 másodperc alatt elérje a 100 km/órát a Q1.

Attól, hogy új helyen készül új névvel, nem lett olcsóbb a kocsi, 12,3 millió forintnyi összeget kérnek érte. Jó hír nekünk, hogy Európában szeretnék forgalmazni, viszont a Noble-val kötött szerződés jegyében Nagy-Britanniában nem árulhatják.