Az EarthRoamer nevű amerikai cég a legkeményebb terepre való lakóautókat épít. A Fordok, Jeepek alapjaira épült járgányok minden igény kielégítenek, akár a legzordabb vidéken is.

Az új XV-JP a Jeep Wrangler Rubiconra épült lakóautó egy kész guruló garzon. Sőt, mit garzon, külön hálószobája van, méghozzá a tetőn! Az XV-JP két felnőtt kényelmes utazását biztosítja az Alpokban, a Himalájában de még a Zalai-dombságban is. A napelemekkel és bioüzemanyaggal működő – tehát környezetkímélő – lakóterepjáróban a tetőre épített szerelmi fészek mellett a hátsó felépítményben nagyjából 100 literes tartállyal működő mini wc és zuhanyzó, hűtő, légkondi és konyha is van. A 3,6 literes, V6-os motor 202 lóerőt ad a hegymászáshoz.

Még több kép a galériában!

Még több kép a galériában!


A cég igazi luxusajánlata azonban a XV-LT, amit a Ford Super Duty pickupjának alapjaira építenek, 6,4 literes, 350 lóerős motorral, két méteres belmagassággal, valódi kerekekre szerelt tanya, vagy valami olyasmi?. Természetesen ez is napelemekkel kapható – csak az amerikai kormány nem akar hallani a környezetvédelemről? – ennek ellenére a lakóautó képes működtetni egy komplett konyhát és fürdőszobát, négy személy kényelmesen érezheti magát benne.

A cég 4 és 40 millió forintnak megfelelő dollárért kínálja autóit.