Még alig-alig van a piacon az Audi A5-ös modellje, de máris elkészült az első átalakítása. A méltán híres Abt vette kezelésbe a sportkupét. A leginkább figyelemreméltó a kétszínű fényezés, ami a visszafogott karosszériát is igazán feltűnővé teszi.

20 colos felnikkel

20 colos felnikkel


Persze van itt más is, hiszen módosítottak az első és hátsó lökhárítókon is, utóbbiakat különösen látványossá teszi a diffúzoros kialakítás. További tetszetős megoldás az első lökhárítók szellőzőrostélya. Azért, hogy igazán ütős megjelenést biztosítsanak a kétajtós Audinak, 20 colos kerekekkel látták el, persze aki nemcsak tükörsima úton jár, azok választhatnak kevésbé peres gumival szerelt 18-as felnit is az Abt kínálatából.

A látvány azonban itt is csak másodlagos, a vevők inkább nagyobb teljesítményre vágynak. A Német Túraautó Bajnokságban is érdekelt cég nem is okoz csalódást. Elsőként a 3.0 literes dízelt vették kezelésbe, amely a számítógépes kúra után a 204 helyett 272 lóerőt teljesít. Ha a vevő hajlandó a turbót is lecserélni, akár 300 lóerőt is kaphat. Ehhez már igencsak dukál a fékek cseréje, de jól jön az állítható sportfutómű is.