A 15.30-kor rajtoló viadalon 12-14 csapat áll rajtvonalhoz az újonnan épült, egy kilométeres Kakucsringen. A csapatok legalább hat, legfeljebb tíz főből állhatnak, amire nagy szükség lesz. Gondolom, mindenki gokartozott már, de ha esetleg mégsem, elmondanám, hogy 1 óra gokartozás után 3 napig tartó izomláz várható. Nos, itt egy 8 fős csapat esetén az egy emberre jutó idő 3 óra. Végül is még van hátra 3 hét, egy kis edzőtábor után mindenki belevághat, nem lesz több a felépülése 4-5 napnál a verseny után.

A fellépők között: Ganxsta Zolee és a Kartel

A fellépők között: Ganxsta Zolee és a Kartel


A gokartok teljesítménye változó. 125, 200, illetve 390 köbcentisek fognak indulni, a végsebességük akár a 150 km/órát is elérheti. Így kell majd megtenni a több mint 1000 kilométert. A pilóták rendszeresen cserélik egymást, egy sofőr egy tank üzemanyag erejéig tartózkodhat a pályán, és a csapatoknak maguknak kell ellátniuk a masina szervizelését, ami a kerékcserén és tankoláson kívül a szükséges javításokat is jelenti. A 24 óra alatt egy csapat maximum 4 garnitúra gumit használhat el, az üzemanyag-fogyasztást előre nehéz megtippelni.

Számos híresség is elindul a 24 órás gokartmaraton futamán, köztük a motorversenyző Talmácsi testvérek, a hétszeres ralibajnok ifjabb Tóth János (Janika), a megbízhatósági (endurance) motorversenyző Bitter Sándor, a salakmotorbajnok Adorján Zoltán, a rapper Ganxsta Zolee, valamint Répa Kata televíziós műsorvezető.

Bemutatót tart Veres Zoltán műrepülő-világbajnok

Bemutatót tart Veres Zoltán műrepülő-világbajnok


A gokartozás mellett egész napos, változatos programok szórakoztatják majd a közönséget szombaton és vasárnap. Bemutatót tart Veres Zoltán műrepülő-világbajnok, Erdős Csaba streetfighter (motoros kaszkadőr), lesz Supermoto-bemutató, Red Bull triálbemutató és energiasátor. Kifejezetten gyerekeknek szól az ugrálósátor, lesz arcfestés és autós szimulátorok, a bátrabbak pedig akár beiratkozhatnak a Talmácsi Gyerekmotoros Iskolába is. A felnőttek számára rockkoncertek (Ganxsta Zolee és a Kartel, KGB, AB/CD, Nonszensz) és helikopteres repülés színesítik a programot. De a legnagyobb látványosságot valószínűleg az éjszakai gokartversenyzés nyújtja majd, hiszen a pályát teljes hosszában megvilágítják.

Amit a versenyen induló gokartokról tudni érdemes
Motoregyhengeres, víz-, illetve léghűtéses
Hengerűrtartalom125/200/390 cm3
Teljesítmény20-32 LE
Végsebesség120-150 km/h
Minimumtömeg (pilótával)175 kg
Üzemanyagtank3-10 liter (csapattól függően)
GumikHeidenau intermediate (max. 4 garnitúra)

24 órás gokartrekord-kísérlet 1

További info: www.endurancekart.hu
Sajtóinformáció: Simon István (06-30) 467-2413
24 órás gokartrekord-kísérlet 2