Ősszel mutatják, majd novembertől kezdik árusítani a Cadillac új európai modelljét, a BLS Wagont. A Cadillac 104 éves történetének első kombija követi a BLS limuzin sportos karakterét. Alapvetően a szögletes formák jellemzik a puttonyost is.

Épp ezért nem igazi “áruszállítóról” van szó, hanem egy jobban kihasználható karosszériaváltozatról. A csomagtartó 419 literes, de ha a hátsó ülés döntött állapotban van, akkor már közel 1,3 köbméter vár kihasználásra.

Fiat dízellel is

Fiat dízellel is

Fiat dízellel is


Belül nincs meglepetés a hagyományos BLS köszön vissza, a műszerfal közepén egy analóg órával. Nem hiányoznak azonban a legújabb műszaki csemegék, mint az érintőképernyős navigációsrendszer, Bose hifi vagy Bluetooth telefonkapcsolat. Az alapfelszereltség része az ESP, a hat légzsák, a légkondicionáló, a sebességtartó automata és a fedélzeti számítógép is.

Természetesen a műszaki alapok megegyeznek a BLS két változata között, de a lökhárítók kialakítása miatt 3,5 centivel hosszabb a kombi (4716mm). Négyféle turbómotorral kerül forgalomba a BLS Wagon, melyek közül az egyik a Fiat által kifejlesztett új csúcsdízel, a négyhengeres maximális nyomatéka eléri a 400 newtonmétert.

Ezenkívül mind a Sedan, mind a Wagon kivitel elérhető lesz Bioethanol üzemanyaggal működő motorral is. Mindegyik motorhoz hatfokozatú manuális, vagy ötfokozatú automata váltó választható.

Cadillac BLS Wagon – motorok:

Benzines:

2.0 Turbo 175 Le
2.0 Turbo 210 Le
2.8 V6 Turbo 255 Le

Dízel:

1.9 180 Le/ 400 Nm