Csütörtök délután egy zavarodott őzikét kerestek az autópálya rendőrök, az Állami Autópályakezelő Zrt., valamint mogyoródi vadásztársaság munkatársai az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán.

Az állat a vadvédő rácson átjutva, az autópálya melletti füves-bokros területen szaladgált, veszélyeztetve ezzel a gödöllői útszakaszon közlekedőket.

Próbálták kihajtani a megriadt őzet a veszélyes zónából, de ez nem járt sikerrel, így nem maradt más megoldás, a közlekedés biztonsága érdekében a vadászmesternek ki kellett lőnie az állatot.

Géza kemény

Géza kemény

Géza kemény


Tószegen viszont egy gólya okoz fejtörést az autósoknak. A Gézának elkeresztelt madár előszeretettel támad rá az utcán parkoló autókra. Előbb megvizsgálja, majd rászáll és megpróbál belecsípni a csőrével a kasztniba. A feltételezések szerint a madár a tükörképét látja a fényezett karosszérián és azzal próbál kapcsolatba lépni.

A Forma-1-es pilóták sincsen biztonságban az állatoktól. A Kanadai Nagydíjon majdnem komoly galibát okozott néhány hód, amikor beszaladtak a pályára. Ralf Schumacher és Anthony Davidson is találkozott velük.