Mióta viszonylag rendben mennek a dolgok a Fiatnál, ismét izgalmas modelleken dolgoznak az olaszok. Ezeket egy régi-új, Abarth márkanév alatt forgalmazzák majd. Az első modell a 150 lóerős Grande Punto, amit a Fiat 500-ból kialakított méregzsák követ majd. Elképzelhető, hogy hamarosan egy sportkocsi is a kínálat része lesz.

Az Abarth SS-t az Európai Formatervező Intézetben vetették papírra. A kétüléses autó a Fiat Panda műszakialapjait használná. A 3,550 méter hosszúnak ígérkező autó igazán lapos, mindössze 1,2 méter magas karosszériátkapna. Ami az erőt illeti, az alapváltozatba 100 lóerős 1,4-es kerülhet, de az igazi annak turbósított változatával (150 Le) l

X1/99 2005-ből

X1/99 2005-ből

X1/99 2005-ből


enne az Abarth SS.

Korábban is gyártott hasonló modellt a Fiat, akkor a Bertone segítségével készült az X1/9-es. Nem új keletű a feltámasztás ötlete sem, hiszen 2005 elején már bemutattak egy hasonló sportkocsit, amit szintén a torinói iskola növendékei dolgoztak ki.
 
Ahogy akkor, most is nyitható tetőt kapna a járgány, hogy ez kivehető targatető, vagy mondjuk a Ferrari Superamerica megoldása lehetne, majd elválik. A legfontosabb talán az, hogy a koncepciót úgy találták ki, hogy 4,5 milliós ártól lehetne az autóhoz hozzájutni, köszönhetően a sok közös alkatrésznek.