A francia Toyota-gyár teljesítette a hároméves tervet: az elvtársak a Yaris gépjárművek hulladékának újrahasznosítására kitűzött célokat maradéktalanul teljesítették – a valeciennes-i gyár nem termel hulladékot.  

A Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) nemrég bejelentette, hogy a 2005-ben kitűzött célt, miszerint a gyártás közben keletkező hulladék 100 százalékát újra kívánják hasznosítani, elérték. A TMMF már korábban is élen járt a környezetkímélés területén, 2000 óta semmilyen hulladékot nem juttattak a környezetbe, mostantól pedig a hamvasztókemencéket is bezárhatják, nincs már rájuk szükség. Ezzel a valencennes-i gyár egyedülálló eredményt tud felmutatni a világon.
 
2005-ben, a terv kidolgozásakor egy Toyota Yaris előállítása során mintegy 15 kg hulladék keletkezett, és ebből 2,5 kg-ot kénytelenek voltak egyszerűen eltüzelni. Mostanra ez az érték 9,5-kg-ra csökkent, ebből 4 kg közvetlenül újrahasznosítható (műanyagok, fémhulladék, olaj), a maradék 5,5 kg-ot pedig energiatermelésre, alternatív tüzelőanyagként használják fel például olaj helyett.

A 3900 embert foglalkoztató gyárban naponta 1100 Yarist gyártanak, amelyeket a világ 30 országába szállítanak. A keletkező hulladék mennyiségét az egyik legfontosabb hatékonysági mutatóként kezelik az üzemben.