A 2008-as évre új motorral készül a Jaguar sportmodellje. A két V8-as mellé egy kisebbel gazdagodik az XK-sorozat. Jelenleg a 4,2 literes blokk 300 illetve kompresszorral 420 lóerős kivitele kerülhet a kupé-, illetve kabriókivitelekbe.

Ősztől azonban egy 258 lóerős alapmotorral is gazdagodik kínálat, amelyet az XJ luxuslimuzinban egy ideje

Három V8-as a kínálatban

Három V8-as a kínálatban

Három V8-as a kínálatban


használnak. Ez a motor is V8-as, de csak 3500-as. Ezzel sem lesz lusta az autó, kellemes autózáshoz elég a teljesítmény. Nulláról 100 km/órára 7,6 másodperc alatt gyorsul a legkisebb XK, a végsebessége pedig 243 km/óra.

Ahogy a többi változat esetében itt is hatfokozatú automata váltón keresztül jut a nyomaték (335 Nm) a hátsó kerekekre, a vezető a kormány mögötti fülekkel kapcsolgathat. Az új változattal újabb vevőket szerezhet a brit márka, hiszen 3,5-es motorral 75 ezer euróért (18,8 millió forint), azaz 10 ezer euróval (2,5 millió Ft) olcsóbban lehet az XK-hoz jutni, mint korábban. Persze azért így sem lesz konfekcióáru.

A 2008-as modellévre egyébként külső újdonságok is vannak az autón. Az antennát beépítik a hátsó légterelőbe, amihez komolyabb hifi is társítható. Az utastérbe új alumínium és fa díszítőelemeket lehet rendelni, míg a dögös megjelenést 20 colos felnik szavatolják.