18, a hagyományosnál környezetkímélőbb modellt állít ki a Mercedes-Benz a szeptemberi Frankfurti Autószalonon – számoltak be német lapok. A járművek között lesz dízel, Bluetec és hibrid is. Dieter Zetsche, a Daimler elnöke állítólag ezzel szeretné megmutatni, hogy a stuttgarti gyártónak vannak a legtisztább és legtakarékosabb erőforrásai a prémiumgyártók közül.

A három legnagyobb volumenmodell mindegyikéből kiállítanak egy-egy különleges modellt, így az S, az E- és aC-osztályból is. Utóbbiból 2011-re készülhet el szériagyártású változat, amely 100 kilométerenként kevesebb mintöt literes átlagfogyasztással is beéri, mialatt mindössze 130 gramm/km szén-dioxid-kibocsátással működik.

 Bluetec és hibrid modellek is készülnek

Bluetec és hibrid modellek is készülnek

Bluetec és hibrid modellek is készülnek


2009-re készül el az E-osztály spórolós változata, amellyel kevesebb mint 6 literrel lehet autózni, míg három év múlva lesz olyan S-kivitel, amely beéri hét liter gázolajjal, a károsanyag-kibocsátása pedig 170 g/km alatt marad. Ehhez a 2,2 literes négyhengeres turbódízel motort dolgozzák át. Amellett, hogy az új feltöltési rendszerrel a teljesítménye 200 lóerő feletti lesz, Start-Stop funkcióval – amely pirosnál állva leállítja a motort – is ellátják.

A Mercedes egy belső embere úgy nyilatkozott: a cél, hogy minden járműkategóriában legyen hibrid modellje a Mercedesnek. Így állítólag a szalonon kiállítanak egy hidrogénnel működő B-osztályt is.