Wendelin Wiedeking, a Porsche igazgatótanácsának elnöke megbeszéléseket kezdett Martin Winterkornnal, a Volkswagen AG. igazgatótanácsának elnökével. Wiedeking szeretné elérni, hogy előrébb hozzák az új Porsche Cayenne bemutatásának időpontját, másként jelentős kereslet-visszaeséssel számol.

Ahogy jelenleg, a jövőben is közös fejlesztés és közös elemek felhasználásával készül a Volkswagen Touareg és a Porsche Cayenne. A VW eddig úgy számolt, hogy 2010 végén mutatták volna be új szabadidő-autójukat, majd akövetkező év elején indult volna meg az értékesítés.

A Touareggel közösek az alapok

A Touareggel közösek az alapok

A Touareggel közösek az alapok


Ehhez képest a Porsche szeretné legalább 2010 elejére előrébb hozni az autó bemutatását. Az ok eléggé egyszerű, a jelenlegi benzinárak az amerikai piacon – a Porsche legnagyobb felvevő területe ? is elgondolkodtatják a vevőket. Jelenleg azonban a Porsche, szemben a konkurenciával ? Mercedes, BMW, VW, Audi ?, nem rendelkezik dízelmotorral.

A következő generációban sem lesz gázolajos erőforrás ? Wiedeking: “Porschéba dízelt soha!”-, de már fejlesztik a hibrid hajtóművet, amely már megfelelő lehet az új piaci igényeknek is. Ezzel pedig a Porsche versenyben maradhatna, azaz a legjobban fogyó modelljük továbbra is rengeteg pénzt termelne a gyárnak.