A PhUV (Philippine Utility Vehicle) fantázianevű szörnyűség bemutatóját az ország függetlensége kikiáltásának 109. évfordulójára időzítették.

A furcsa formájú prototípus 2,1 literes dízelmotort kapott, a karosszériája pedig egyenesen Kínából érkezett, de az esetlen, ugyanakkor a helyi igényeket tökéletesen kielégítő lemezek alatt számos helyi gyártású alkatrész is helyet kapott.

Egy csodaszép Jeepney

Egy csodaszép Jeepney

Egy csodaszép Jeepney


Évente 100 ezer darab gyártásával és értékesítésével számolnak a gyártók. Elsősorban a helyi vállalkozóknak kínálják a járgányt, de a szerénytelen tervek között a tengerentúli értékesítés is szerepel. A 12 üléses, négykerék-hajtású járgány árcéduláján 1,4 millió forintnak megfelelő Fülöp-szigeteki pesós összeget találunk.
A Fülöp-szigetek autópiaca meglehetősen kicsiny, és az emberek nagy része egyáltalán nem engedheti meg magának, hogy új autót vásároljon. Az országban ezért főként különféle használt japán modellekből készítenek pickupokat, kisteherautókat. Népszerűek még az úgynevezett Jeepney-k is, amelyek üvegszálas műanyag formája távolról a Jeep modelljeire emlékezteti a gyanútlan szemlélőt.