A “Le Figaro” lap értesülése szerint a francia autógyártó, a Renault a Dacia Logan sikere nyomán ismét egy különösen olcsó autón dolgozik. A párizsi lap szerint az autót Indiában gyártanák, majd a fejlődő országok piacain értékesítenék.

3000 dollár azaz, kevesebb, mint 600 ezer forintért árulnának a szuperolcsó autót. Persze ez az ár csak a belföldi piacra érvényes. Európába biztosan nem érkezik az autóból, miután ennyi pénzből nem lehet teljesíteni a nálunk érvényes biztonsági előírásokat.

A lap információi szerint nem csupán egyetlen modellről van szó, hanem egy teljes típuscsaládot terveznek.

Ahhoz, hogy az autó megszülessen új fejlesztőközpontot hoznak létre Indiában, ahová több mint 1000 mérnököt vesznek fel. Egyelőre még nincs meg a pontos, hely de minden bizonnyal nem lesz túl messze a Renault alá tartozó Nissan Madras-i központjától.  Várhatóan három év múlva születhet meg az első jármű.

A Renault a Daciánál szerzett tapasztalatait is szeretné felhasználni, mert nemcsak a munkaerő, de a gyártástechnológia teszi igazán olcsóvá az autót, mint az egyszerű fomájú lemezek és a minimálisan hajlított üvegek. 1999-ben vette meg a romániai gyárat a Renault, ahol azóta Logan-t gyártanak, idénre az újabb gyárakkal együtt már évi 400 ezer Dacia készül, de 2009-re 900 ezer autó a terv.