Csak írd alá, kapsz pénzt

Csak írd alá, kapsz pénzt

Szinte biztos, hogy az Il Ferrótól már nem látnak pénzt az ügyfelek, de az egyre-másra jelentkező megmentők ötletei sem jelentenek előrelépést. Az autókereskedők új hitelkonstrukciót ajánlanak, vagy akár meg is veszik az autót, a szakértők azonban óvatosságra intenek, hisz a hitelközvetítő is jutalékrendszerben dolgozik.

A banki hitelkárosultak egyesületénél azt mondják, az a legrosszabb megoldás, ha más banknál új hitelkonstrukciót választ a károsult. Ha másik pénzintézethez viszik át a hitelt, akkor az is jutalékot számol fel az ügyfélnek. Ezáltal az ő hitele drágábbá válik.

Annak, aki nem tudja fizetni a törlesztőrészletet, annak általában azt javasolják, adja el az autót, és abból fizesse ki a hitelt. Ám sok esetben az autóért nem adnak annyit, mint amit vissza kellene fizetni, az Il Ferró-s autós szerződések állítólag nem a legkedvezőbb árral dolgoztak.

Az egyik ismert autókereskedő cég vezetője azt mondta: nem az a céljuk, hogy hasznot húzzanak mások kárából. Persze nem is fizetnek rá. A segítő szándék megvan, hisz az időből kitelik, a kapcsolatok és a tudás is megvan hozzá. Biztos lesz belőle üzlet is, de az nem most jelentkezik.

Forrás: Független Hírügynökség