A Kelly Services cég által nemrég készített felmérés megállapította: a magyarországi munkavállalók több mint kétharmada szívesebben jár dolgozni tömegközlekedéssel, mint saját gépkocsival. A magyarok csak 32 százaléka nyilatkozik úgy, hogy ritkán vagy sohasem választja munkába járáshoz a tömegközlekedési eszközöket. Ezzel a felmérésben vizsgált 28 ország között hazánk a 10. helyet szerezte meg.

 

Úgy átülnék!

Úgy átülnék!

Úgy átülnék!


A magyarországi tömegközlekedési rendszer az egyik legjobb elérhetőséggel büszkélkedhet – a válaszadók 91 százalékának áll rendelkezésére megfelelő járat a munkába menéshez.

A válaszadók 23-23 százaléka utazna akkor többet, ha nagyobb lenne a járatsűrűség vagy alacsonyabbak a tarifák. 20 százalékuk viszont a kényelmesebb utazás esetén ülne többször közösségi járműre.

 

Érdekes, hogy az alacsonyabb tarifák a 24 év alattiak körében fontosabbak, míg az idősebbeknek a járatok sűrűsége bír nagyobb jelentőséggel.

 

A 70 ezer megkérdezett válaszaiból kiderül, hogy Indonéziában használják leginkább a tömegközlekedést, a lakosok 93 százaléka, de Hongkongban (88%) és Szingapúrban (86%) is jelentős a kihasználtságuk. A legalacsonyabb mértékű használat Törökországra (29%), és az Egyesült Államokra (34%) jellemző.

 

Forrás: euractiv.hu