Ma délelőtt a Barcelonai Autószalonon debütált az új Opel Corsa GSi. Korábban ez a modell jelentette a Corsa legsportosabb kivitelét, de az OPC megjelenésével a GSi a kevésbé fanatikus vevőket célozza.
   
Ugyanaz a Szentgotthárdon készülő 1,6-os motor kerül a jármű orrába, mint az OPC esetében, de a teljesítményét kissé visszafogták. A 192-vel szemben itt 150 lóerő vár bevetésre. Ezzel a motorral 8,1 másodperc alatt gyorsulszázra a Corsa, a végsebessége pedig 210 km/óra.

Látványos belsővel készül

Látványos belsővel készül

Látványos belsővel készül


A sportos viselkedést segíti, hogy a karosszériát alacsonyabbra ültették, mialatt a járgányt 17 colos felnikkel látták el. A modell alapfelszereltség részeként ESP-t is kap. Azonnal látható, az is, hogy ez más, mint a többi, a GSi azt a spoilercsomagot kapta meg, amit korábban a teherautó-változatnál használtak.

Spoiler került az első és hátsó lökhárító alá, ami így mélyebbre nyúlik, amit a hangsúlyosabb küszöb, kis szárny és krómozott kipufogóvég tesz teljessé. Belül fekete/vörös kárpitozású, jó oldaltartású sportülések, vörös betétes bőr sportkormány, vörös biztonsági övek és alumíniumhatású pedálok teremtenek megfelelő hangulatot.

Azáltal, hogy a GSi is megjelent, már háromféle sportos Corsa szerepel a modellválasztékban. Köztük kétféle dízelmotorral szerelt változat is megtalálható.