Kis szabadidő-autót tervez a General Motors. Az idei év első négy hónapjának eladási statisztikái is bizonyítják, hogy egyre nagyobb az igény a “terepes” modellekre. Ezt jól tudja a GM is, amely az utóbbi időben két ilyen modellt, az Opel Antarát és az azonos alapra épülő Chevrolet Captivát is piacra dobta. Ám szeretné tovább bővíteni a kínálatát – egy kisebb autóval -, ami a Suzuki SX4-nek állítana konkurenciát.

Műszaki szempontból a Corsától venne át elemeket a járgány, de a padlólemez már egy újabb, a következő Meriva

Vauxhall és Chevrolet néven is lesz

Vauxhall és Chevrolet néven is lesz


által is használt elem lenne. Természetesen elsősorban küllemében lenne terepjárós, tehát nem hiányoznának a masszív fekete ütközök és fényes védőlemezek, és a látványos ködlámpák sem.

Ám szemben az olyan látványautókkal, mint a VW Golf és Polo Cross, négykerék-hajtással is rendelhető lesz. Ezenkívül az átlagosnál bővebb hasmagasság is segíti majd az autót terepen.
 
Várhatóan 2009-2010 környékén jelenhet meg a “terep-Corsa”, amelyből azonban nemcsak az Opel/Vauxhall vevők csemegézhetnek, de a nagyobb nyereség érdekében Chevrolet/Daewoo néven is piacra kerül. Nem is keveset, évi 120 ezer darabot szeretnének eladni belőle.

Nemcsak a GM, de a Ford egyik fejlesztése is hasonló irányban fut, a Fusion után egy még inkább terepre szabott kis járgányt hoznak létre.