Kis szabadidő-autót tervez a General Motors. Az idei év első négy hónapjának eladási statisztikái is bizonyítják, hogy egyre nagyobb az igény a “terepes” modellekre. Ezt jól tudja a GM is, amely az utóbbi időben két ilyen modellt, az Opel Antarát és az azonos alapra épülő Chevrolet Captivát is piacra dobta. Ám szeretné tovább bővíteni a kínálatát – egy kisebb autóval -, ami a Suzuki SX4-nek állítana konkurenciát.

Műszaki szempontból a Corsától venne át elemeket a járgány, de a padlólemez már egy újabb, a következő Meriva

Vauxhall és Chevrolet néven is lesz

Vauxhall és Chevrolet néven is lesz

Vauxhall és Chevrolet néven is lesz


által is használt elem lenne. Természetesen elsősorban küllemében lenne terepjárós, tehát nem hiányoznának a masszív fekete ütközök és fényes védőlemezek, és a látványos ködlámpák sem.

Ám szemben az olyan látványautókkal, mint a VW Golf és Polo Cross, négykerék-hajtással is rendelhető lesz. Ezenkívül az átlagosnál bővebb hasmagasság is segíti majd az autót terepen.
 
Várhatóan 2009-2010 környékén jelenhet meg a “terep-Corsa”, amelyből azonban nemcsak az Opel/Vauxhall vevők csemegézhetnek, de a nagyobb nyereség érdekében Chevrolet/Daewoo néven is piacra kerül. Nem is keveset, évi 120 ezer darabot szeretnének eladni belőle.

Nemcsak a GM, de a Ford egyik fejlesztése is hasonló irányban fut, a Fusion után egy még inkább terepre szabott kis járgányt hoznak létre.