Még nem is kapható az új Renault Twingo, hiszen június 15. után kezdik meg az értékesítését, de már most pletykálnak a járgány új változatairól. Állítólag a szlovéniai gyárban, ahol a Twingo gyártása folyik, már elkészültek az első tesztpéldányok a Twingo RS-ből.

RS, azaz Renault Sport, ezt a jelzést a francia gyár legsportosabb modelljei kapják, így a 225 lovas Megane és a közel 200 pacival büszkélkedő Clio. A Twingo RS nem elsősorban nagy motorteljesítménnyel dolgozik a vezetési élményért, hanem a jó súly/lóerő aránnyal.

Lesz sportos GT kivitel is

Lesz sportos GT kivitel is

Lesz sportos GT kivitel is


Hiszen bár az orrában egy 135 lovas blokk kap helyet, az autó tömege alig haladja meg majd az 1 tonnát. Ezzel pedig a 80-as évek sportmodelljeinek (pl. Renault 5 GT Turbo) érzését hozhatja vissza. Egyelőre még találgatás folyik, hogy az erőt 1,6-os szívómotor, vagy az új 1,2-es turbó adja majd.

Az biztos, hogy ha megvalósul, nem ez lesz az egyetlen sportmodell a Twingo kínálatában, hiszen GT néven már készül egy. Ezt az új fejlesztésű, 100 lóerős turbómotorral szerelik, nagyobb felniket, dörmögőbb kipufogót és izgalmasabb spoilereket kap. Többet várhatóan 2008 tavaszán a Genfi Autószalonon tudhatunk meg az RS-ről.