Még nem is kapható az új Renault Twingo, hiszen június 15. után kezdik meg az értékesítését, de már most pletykálnak a járgány új változatairól. Állítólag a szlovéniai gyárban, ahol a Twingo gyártása folyik, már elkészültek az első tesztpéldányok a Twingo RS-ből.

RS, azaz Renault Sport, ezt a jelzést a francia gyár legsportosabb modelljei kapják, így a 225 lovas Megane és a közel 200 pacival büszkélkedő Clio. A Twingo RS nem elsősorban nagy motorteljesítménnyel dolgozik a vezetési élményért, hanem a jó súly/lóerő aránnyal.

Lesz sportos GT kivitel is

Lesz sportos GT kivitel is


Hiszen bár az orrában egy 135 lovas blokk kap helyet, az autó tömege alig haladja meg majd az 1 tonnát. Ezzel pedig a 80-as évek sportmodelljeinek (pl. Renault 5 GT Turbo) érzését hozhatja vissza. Egyelőre még találgatás folyik, hogy az erőt 1,6-os szívómotor, vagy az új 1,2-es turbó adja majd.

Az biztos, hogy ha megvalósul, nem ez lesz az egyetlen sportmodell a Twingo kínálatában, hiszen GT néven már készül egy. Ezt az új fejlesztésű, 100 lóerős turbómotorral szerelik, nagyobb felniket, dörmögőbb kipufogót és izgalmasabb spoilereket kap. Többet várhatóan 2008 tavaszán a Genfi Autószalonon tudhatunk meg az RS-ről.