Japánban leközölték a megújult Suzuki Swift első hivatalos képeit, így várhatóan hamarosan hazánkban is felfrissül a modell. 2004 őszén, a Párizsi Autószalonon mutatták be az új Suzuki Swiftet, amely az eltelt időszak alatt megőrizte frissességét, de a kötelező ráncfelvarrást így sem kerülhette el.

Új a lökhárító
Új a lökhárító

Új a lökhárító

Új a lökhárító


Ám vélhetően éppen az előző okból kifolyólag csak minimálisan rajzolták át az Esztergomban is készülő kisautót. Lecserélik a lökhárítókat, ami elsősorban a ködlámpák miatt vehető észre. Hátul az ütköző közepéből a lámpába költözött a ködfény, míg elöl pont a ködlámpák fészkeit, illetve a hűtőnyílást alakították át. Ennél azért látványosabb, hogy egyes modelleken az oldalsó index a tükörházba került, és kissé más a hátsó lámpa.

Nálunk nem valószínű, hogy megjelenik a szigetországi csúcsmodell, a Style. Ebbe fabetét és bőrborítás kerül, a további kényelemről pedig automata váltó gondoskodik. Ez a váltó egyéként az új 1,2-es motorhoz is kérhető lesz, amit a Splashez fejlesztettek ki, de az újítással a Swiftbe is bekerül. A 86 lóerős 16 szelepes négyhengeres még automatával is megelégszik öt liter üzemanyaggal, hagyományos váltóval ennél is kevesebbel beéri.

A csomagtartó nem lesz nagyobb, de a Nissan Note-éhoz hasonló duplarekeszes megoldással praktikusabbá tették.